Leto si pýta ľahké pokrmy jednoduché na prípravu.
Keď je teplo, nechce sa nám stáť pri sporáku a variť, či piecť a tým ešte zohrievať už aj tak teplý vzduch.
Cestoviny sú ideálne, keďže sa uvaria zväčša za desať minút a už len skombinovať s chutnou omáčkou, mäskom, rybkou, morskými plodmi či zeleninou.
A v tomto recepte práve použijeme lososa. A aby na tanieri jedlo vyzeralo atypicky, použila som sépiové špagety kúpené v Taliansku. Aj takto si pripomínam dovolenku pri mori.
Taliani majú skvelá jedlá z cestovín a samozrejme typické sú pre nich aj morské potvorky.
Ak nemáte špagety sépiové, určite použite iné špagety, či iné cestoviny.
Namiesto lososa určite použijem aj krevety, ktoré máme v obľube.
Potrebujeme:
500 gramov sépiové špagety
cca 200 - 300 gramov lososa
citrónová šťava
soľ, mleté čierne korenie
maslo alebo olej
bylinky - použila som citrónový tymián a petržlenovú vňať
200 ml smotany na šľahanie do omáčky
Losos si nakrájame na kúsky, záleží na nás či menšie väčšie.
Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Posypeme bylinkami. Na menšie kúsky som použila citrónový tymián a na väčšie petržlenovú vňať.
Dáme variť špagety do vriacej osolenej vody. Varíme podľa návodu.
Na masle si opečieme kúsky lososa a vyberieme na tanier.
Do výpeku nalejeme smotanu na šľahanie izbovej teploty a poriadne premiešame.
Do omáčky vložíme sépiové špagety a poriadne premiešame.
Na tanier uložíme špagety, losos, posypeme petržlenovou vňaťou a syrom typu parmezán.
Komentáre