Ak si chcete preniesť trochu prímorskej atmosféry domov, kľudne si na obed či večeru pripravte tieto famózne krevety.
Jednoduchá príprava, skvelá chuť... čo viac si priať.
Ak vaša rodina či priatelia majú radi morské živočíchy, určite potešíte ich chuťové poháriky.
Ideálne podávať s pečivom opečeným na grilovacej panvici.
Ja som použila ciabattu do chrumkava opečenú a jemne potretú strúčikom cesnaku.
Krevety som použila mrazené a tie som hneď použila bez rozmrazovania. Je na vás, či krevety rozmrazíte alebo použijete chladené krevety.
Potrebujeme
cca 400 - 450 gramov olúpané krevety
3 ks strúčiky cesnaku
šťava z polovice citróna
olej
maslo (použila som 125 gramov)
Posledné dve ingrediencie použijeme podľa potreby.
Na dokončenie môžeme použiť petržlenovú vňať.
Do panvice si nalejeme trochu oleja a pridáme kúsok masla.
Cesnak si pretlačíme a keď začne voňať, pridáme krevety.
Cesnak nesmažíme dlho aby nebol horký, preto stačí naozaj niekoľko sekúnd v horúcom oleji.
Krevety opekáme z každej strany, tekutina sa smažením odparí, ak nie, jednoducho ju odoberieme.
Pred dokončením pridáme zvyšok masla a citrónovú šťavu. Premiešame a odstavíme zo sporáka.
Môžeme primiešať nasekanú petržlenovú vňať.
Krevety môžeme podávať v samotnej panvici a pečivom vytierať ten úžasný výpek.
Biele vínko chuťovo k tomuto pokrmu dokonale ladí.
Dobrú chuť
Komentáre