Srdiečka sú spájané s láskou, láska je niečo, čo každému prajeme minimálne pri každej gratulácií.
Láska je soľou života, bez nej by sme neboli ľúbení, šťastní...
Je dôležitou súčasťou nášho života, a to nie len láska partnerská, ale rodič - dieťa, súrodenci, láska k zvieratám, jednoducho láska k čomukoľvek čo je nám blízke a cítime sa v ich blízkosti nádherne, spokojne.
Láska sa oslavuje napríklad uzavretím manželstva, ale jeden deň v roku sa oslavuje láska na Deň svätého Valentína, patróna zaľúbených. Vtedy slávime náš nádherný cit a dávame si milé pozornosti.
A čo v ten deň upiecť? Určite niečo v tvare srdiečka.
Nič jednoduchšie asi nie je ako dezert z lístkového cesta.
Je tak jednoducho skvelý, že môžeme si lístkové cesto narezať napríklad na štvorčeky a piecť kedykoľvek počas roka.
Zdobenie je už na našej fantázii a môžeme použiť ovocie podľa chuti.
Krém som použila úplne jednoduchý, overený a pritom obľúbený mascarpone a smotana na šľahanie.
Na šesť kusov srdiečok som potrebovala dva kusy lístkového cesta.
Zo zbytkov som upiekla "haky-baky" tvari potreté vajíčkom a posypané semienkami.
Potrebujeme:
rolky lístkového cesta
250 ml smotana na šľahanie
250 g mascara
džem, Nutela (nemusí byť)
jahody, maliny, čučoriedky alebo iné ovocie
Na ozdobu som použila lyofilizovane maliny (maliny sušené mrazom)
Lístkové cesto si pomocou formičky vykrojíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme podľa návodu.
Upečené kúsky necháme vychladnúť.
Stred srdiečka, na ktorom bude krém si jemne postláčame a nanesieme po celej ploche džem či Nutelu a krém.
Poukladáme kúsky ovocia a položíme srdiečko z lístkového cesta. Jemne pritlačíme.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a sušenými malinami.
A môžeme prekvapiť svoju milovanú osobu výborným dezertom skoro bez námahy.
Komentáre