Preskočiť na hlavný obsah

Domáci termix

 


Aj vy si pamätáte na skvelú chuť termixu v našom detstve? 

Malý hranatý kelímok so sladkou tvrahovou náplňou s príchuťou čokoláda či vanilka.

Teraz dostať kúpiť aj rôzne iné príchute ako jahoda, pistácie a podobne.

Ak skúšate radi tiež rôzne recepty a uprednostňujete domáce pred kupovaným produktom, určite vyskúšajte domáci termix.

Skúsila som hneď obe bežné chute  - vanilkový aj čokoládový termix a určite budú častejšie čakať v chladničke na mlsné jazýčky.

Základné ingrediencie je puding uvarený a rozotierateľný (nehrudkový) tvaroh.

Puding môžeme použiť jahodový, pistáciový, či kávový. Chuť termixu záleží od použitého pudingu. 

Pri vanilkovej verzii nahradíme 1 pl cukru vanilkovým cukrom.

Keď máme chuť na čokoládový termix, pridáme do uvareného čokoládového pudingu 1 pl kakaa.

Ak chceme vyskúšať kávový termix, tak do kávového pudingu zamiešame instantnú kávu. 

Potrebujeme:

500 ml mlieko

1 ks puding v prášku

2 - 3 Pl kryštálový cukor 

500 gramov nehrudkový tvaroh

Puding vždy použijeme podľa zvolenej chuti termixu.

Uvaríme si puding podľa návodu.

Do ešte teplého pudingu zamiešame tvaroh.

Najlepšie sa nám bude miešať s metličkou.

Vôbec sa nemusíte obávať, že sa puding s tvarohom zrazí.

Necháme vychladnúť a misky s termixom dáme do chladničky. 




Dobrú sladkú chuť 


Komentáre

Anonymný napísal(a)…
Ahoj Slávka, termix vyskúšaný a lepší ako kupovaný.
Slávka napísal(a)…
Zdravím, ďakujem krásne za milý komentár. Som rada, že chutilo. Prajem príjemný deň, Slávka

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Najlepšia maková plnka do závinu

  Makový závin patrí medzi naše najobľúbenejšie sladké kysnuté koláče. Mak je nielen zdravý vďaka železu a iným prospešným látkam ale je veľmi variabilný v používaní v dezertoch. Podľa tohto receptu si môžeme pripraviť aj orechovú plnku. Potrebujeme: 200 gramov mletý mak 100 gramov cukor kryštál 100 ml mlieka 1 Pl džemu (ja používam slivkový) pri orechovej plnke môžme vynechať  Podľa chuti kľudne pridajte citrónovú kôru či kvapnúť trochu rumu 😉 Mlieko zohrejeme a zalejeme mak s cukrom. Premiešame a pridáme džem. Teraz môžeme pridať aj kôru z citróna či spomínaný rum. Opäť zamiešame. Necháme vychladnúť. Makovú plnku rozotrieme na cesto. Koláč zvinieme tak že najprv si preložíme boky cesta aby nám plnka nevypadla či nevytiekla. Zrolujeme cesto a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť podľa receptu. Kváskové dve hodiny. Druhý som urobila s kakaom. Ten je jednoduchší. Rozvaľkáme cesto, potrieme roztopeným maslom, cez sitko posypeme kakaom a práškovým ...

Parené knedle (kváskové)

Mexický guláš, sviečková, kôprova či chrenová omáčka to sú len niektoré jedlá ku ktorým k dokonalosti chýba už iba knedľa. Domáca knedľa parená je jednoduchá a tá kupovaná sa s ňou nedá vôbec porovnať. S kváskom a s láskou urobená knedľa zaručí spokojnosť a plné bruchá. Prečo si nedovoliť malý luxus v nadýchanom kúsku knedle? Vlastne jeden kúsok na tanieri určite bude málo.  Jemná, výborná, roky obľúbená a teraz aj kvásková parená knedľa čaká na vašu spokojnosť. Potrebujeme: Rozkvas 150 gramov polohrubej múky 150 gramov vody 150 gramov Lievito madre (alebo 1 Pl kvásku ražného) Cesto 350 gramov polohrubej múky 100 gramov mlieka 1 ks vajce 10 gramov oleja 1 kl soli Madre si najprv dobre rozmiešame vo vode. Pridáme múku a zmiešame všetko na hustejšie cesto. Necháme na linke celú noc. Ráno pridáme ostatné ingrediencie a mixérom vymiesime cesto. Necháme 2 hodiny kysnúť.  Po 2 hodinách si cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. ...

Černicový džem

  Máte aj vy doslova čierny poklad v záhradke? Ostružina černicová ako sa odborne nazýva černica je ovocie príjemnej sladkej chuti a čo je dôležité, je plná prospešných látok ako vitamíny, kyselina listová, vláknina, minerálne látky a vysoký obsah flavonoidov. Černice rady rastú pri lesoch či poliach ale sú obľúbené aj v záhradách, najmä beztŕňové kultivary. Lahodné plody majú protinádorové, protizápalové, a mimoriadne antioxidačné účinky. Černica je skvelým doplnkom na dezertoch, palacinkách, dajú sa vyrobiť chutné džemy, vína, likéry, šťavy, sirupy..... Ja sa vždy teším na úrodu a varenie džemu. Potrebujeme: 1kg černíc 500 gramov kryštálový cukor Naoberané černice si prepláchneme a v hrnci popučíme. Pridáme cukor a na miernom ohni varíme. Ak nám nevadia zrniečka z plodov, varíme približne 30 minút. Horúci džem lejeme do fliaš. Mne zrniečka vadia, tak som si cez sitko do druhého menšieho hrnca pasírovala. Džem miešame aby nám neprihorel. Vďaka vysokému obsahu pektínu džem netreba ...