Preskočiť na hlavný obsah

Domáci termix

 


Aj vy si pamätáte na skvelú chuť termixu v našom detstve? 

Malý hranatý kelímok so sladkou tvrahovou náplňou s príchuťou čokoláda či vanilka.

Teraz dostať kúpiť aj rôzne iné príchute ako jahoda, pistácie a podobne.

Ak skúšate radi tiež rôzne recepty a uprednostňujete domáce pred kupovaným produktom, určite vyskúšajte domáci termix.

Skúsila som hneď obe bežné chute  - vanilkový aj čokoládový termix a určite budú častejšie čakať v chladničke na mlsné jazýčky.

Základné ingrediencie je puding uvarený a rozotierateľný (nehrudkový) tvaroh.

Puding môžeme použiť jahodový, pistáciový, či kávový. Chuť termixu záleží od použitého pudingu. 

Pri vanilkovej verzii nahradíme 1 pl cukru vanilkovým cukrom.

Keď máme chuť na čokoládový termix, pridáme do uvareného čokoládového pudingu 1 pl kakaa.

Ak chceme vyskúšať kávový termix, tak do kávového pudingu zamiešame instantnú kávu. 

Potrebujeme:

500 ml mlieko

1 ks puding v prášku

2 - 3 Pl kryštálový cukor 

500 gramov nehrudkový tvaroh

Puding vždy použijeme podľa zvolenej chuti termixu.

Uvaríme si puding podľa návodu.

Do ešte teplého pudingu zamiešame tvaroh.

Najlepšie sa nám bude miešať s metličkou.

Vôbec sa nemusíte obávať, že sa puding s tvarohom zrazí.

Necháme vychladnúť a misky s termixom dáme do chladničky. 




Dobrú sladkú chuť 


Komentáre

Anonymný napísal(a)…
Ahoj Slávka, termix vyskúšaný a lepší ako kupovaný.
Slávka napísal(a)…
Zdravím, ďakujem krásne za milý komentár. Som rada, že chutilo. Prajem príjemný deň, Slávka

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Najlepšia maková plnka do závinu

  Makový závin patrí medzi naše najobľúbenejšie sladké kysnuté koláče. Mak je nielen zdravý vďaka železu a iným prospešným látkam ale je veľmi variabilný v používaní v dezertoch. Podľa tohto receptu si môžeme pripraviť aj orechovú plnku. Potrebujeme: 200 gramov mletý mak 100 gramov cukor kryštál 100 ml mlieka 1 Pl džemu (ja používam slivkový) pri orechovej plnke môžme vynechať  Podľa chuti kľudne pridajte citrónovú kôru či kvapnúť trochu rumu 😉 Mlieko zohrejeme a zalejeme mak s cukrom. Premiešame a pridáme džem. Teraz môžeme pridať aj kôru z citróna či spomínaný rum. Opäť zamiešame. Necháme vychladnúť. Makovú plnku rozotrieme na cesto. Koláč zvinieme tak že najprv si preložíme boky cesta aby nám plnka nevypadla či nevytiekla. Zrolujeme cesto a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť podľa receptu. Kváskové dve hodiny. Druhý som urobila s kakaom. Ten je jednoduchší. Rozvaľkáme cesto, potrieme roztopeným maslom, cez sitko posypeme kakaom a práškovým ...

Parené knedle (kváskové)

Mexický guláš, sviečková, kôprova či chrenová omáčka to sú len niektoré jedlá ku ktorým k dokonalosti chýba už iba knedľa. Domáca knedľa parená je jednoduchá a tá kupovaná sa s ňou nedá vôbec porovnať. S kváskom a s láskou urobená knedľa zaručí spokojnosť a plné bruchá. Prečo si nedovoliť malý luxus v nadýchanom kúsku knedle? Vlastne jeden kúsok na tanieri určite bude málo.  Jemná, výborná, roky obľúbená a teraz aj kvásková parená knedľa čaká na vašu spokojnosť. Potrebujeme: Rozkvas 150 gramov polohrubej múky 150 gramov vody 150 gramov Lievito madre (alebo 1 Pl kvásku ražného) Cesto 350 gramov polohrubej múky 100 gramov mlieka 1 ks vajce 10 gramov oleja 1 kl soli Madre si najprv dobre rozmiešame vo vode. Pridáme múku a zmiešame všetko na hustejšie cesto. Necháme na linke celú noc. Ráno pridáme ostatné ingrediencie a mixérom vymiesime cesto. Necháme 2 hodiny kysnúť.  Po 2 hodinách si cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. ...

Bublanina s ovocím

Bublanina bola, je a vždy bude obľúbený koláč.  Netreba zvlášť miešať bielky a žĺtky a napriek tomu je koláč skvelý. S pridaním obľúbeného ovocia ako jahody, višne, marhule, černice, ríbezle.... upečieme voňavú sladkú dobrotu na poobedie ku kávičke, alebo ako sladké raňajky. Trochu cesta si necháme, vmiešame polievkovú lyžicu kakaa (ak je cesto veľmi husté vlejeme trošku mlieka) a cesto na plechu ním pofŕkame. A máme opäť inú chuť aj výzor. Potrebujeme: 4 ks celé vajcia 400 g práškový cukor 300 ml mlieka 500 g polohrubej múky 200 ml oleja 1 ks prášok do pečiva jahody alebo ovocie podľa chuti Najprv si celé vajíčka vymiešame s cukrom (mixérom bude cesto viac nadýchané). Prilejeme postupne olej, mlieko a nakoniec nasypeme múku s práškom do pečiva. Plech si potrieme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto, uložíme ovocie a  pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 až 30 minút. Čas pečenia sledujeme a koláč môžeme skúšať špajdlov. ...