Aj vy si pamätáte na skvelú chuť termixu v našom detstve?
Malý hranatý kelímok so sladkou tvrahovou náplňou s príchuťou čokoláda či vanilka.
Teraz dostať kúpiť aj rôzne iné príchute ako jahoda, pistácie a podobne.
Ak skúšate radi tiež rôzne recepty a uprednostňujete domáce pred kupovaným produktom, určite vyskúšajte domáci termix.
Skúsila som hneď obe bežné chute - vanilkový aj čokoládový termix a určite budú častejšie čakať v chladničke na mlsné jazýčky.
Základné ingrediencie je puding uvarený a rozotierateľný (nehrudkový) tvaroh.
Puding môžeme použiť jahodový, pistáciový, či kávový. Chuť termixu záleží od použitého pudingu.
Pri vanilkovej verzii nahradíme 1 pl cukru vanilkovým cukrom.
Keď máme chuť na čokoládový termix, pridáme do uvareného čokoládového pudingu 1 pl kakaa.
Ak chceme vyskúšať kávový termix, tak do kávového pudingu zamiešame instantnú kávu.
Potrebujeme:
500 ml mlieko
1 ks puding v prášku
2 - 3 Pl kryštálový cukor
500 gramov nehrudkový tvaroh
Puding vždy použijeme podľa zvolenej chuti termixu.
Uvaríme si puding podľa návodu.
Do ešte teplého pudingu zamiešame tvaroh.
Najlepšie sa nám bude miešať s metličkou.
Vôbec sa nemusíte obávať, že sa puding s tvarohom zrazí.
Necháme vychladnúť a misky s termixom dáme do chladničky.
Komentáre