Kto má rád pečienky, určite si pochutí na domácej paštéte z kuracích pečienok.
Pridať môžeme kačacie pečienky, či pečienky morčacie.
Zaujímavé chute dosiahneme pridaním rôznych korenín, byliniek čili papričky či brusníc.
Ja som použila pri tepelnej príprave bravčovú masť, každý si zvolí tuk ako je zvyknutý ako napríklad olej, maslo či olivový olej.
Doma som mala otvorený rum (tuzemský um), pridať môžete brandy, cherry, koňak... alebo alkohol môžeme aj vynechať
Jednoduchý recept, ktorý určite využijete pri príležitosti osláv, sviatkov, či pre návštevu blízkych alebo priateľov len tak ako pohostenie.
Potrebujeme:
500 gramov kuracie pečienky (dve balenia chladených pečienok)
1 ks stredne veľká cibuľa
2 Pl bravčová masť
1 čl tymián (použila som citrónový)
2 Pl rum
1 čl zarovnaná sušený cesnak (môžeme použiť 1 ks strúčik čerstvého cesnaku)
1 čl soľ
štipka mleté čierne korenie
Na dokončenie:
100 gramov maslo
100 ml smotana na šľahanie
Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmažíme na tuku.
Pečienky si opláchneme, očistíme a restujeme na cibuli pokiaľ nie je vnútri surová.
Pridáme bylinky, rum, korenie a iné nami zvolené ingrediencie. Soľ pridáme úplne na konci.
Keď je pečienka hotová, preložíme ju do mixéra, pridáme maslo a smotanu na šľahanie a rozmixujeme na hladkú konzistenciu.
Ak sa nám zdá hmota hustá, pridáme smotanu alebo tuk z hrnca kde sme pečienky smažili.
Paštétu môžeme naliať do uzatváratelnej nádoby, alebo do pohárikov s vrchnákom. Keď použijeme pekný vrchnák, môžeme paštétu použiť aj ako darček.
Na paštétu nalejeme roztopený tuk ako maslo, bravčová masť či kačacia a podobne.
Masť nám paštétu konzervuje a zvrchu neobschne.
Po vychladnutí paštéty necháme odležať do chladničky kde sa chute prepoja.
Podávame s pečivom, ozdobené bylinkami, brusnicami,... Ja som použila pri servírovaní pečivo a domáci kváskový ražný chlebík (recept na blogu 😉)
Komentáre
Prajem všetko dobré, Slávka