Lečo je typické letné jedlo. Sezóna dozretých paprík a rajčín pýta ľahký a jednoduchý obed alebo večeru.
Lečo je preto ideálne na spotrebu tejto zeleninky.
Pripravuje sa zo spomínaných paprík a rajčín s pridaním vajíčka, ale pre mäsožravých ako ja (pardón za výraz) určite uvarte túto dobrotu s párkami, so slovenskou točenou alebo klobásou.
Pre niekoho lečo nevyzerá vábne, ale sú medzi nami aj takí, ktorí si ho doprajú niekoľko krát za sezónu zeleniny.
Potrebujeme:
500 gramov rajčín
500 gramov paprík (váha pred očistením)
2 ks stredne veľké cibule
3 ks klobásy
4 ks vajcia
1 Pl bravčová masť
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Na masti si opražíme cibuľu. V tomto recepte nie je potrebné cibuľu krájať nadrobno. Ja som ju krájala na tenké polmesiačiky.
Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a taktiež opražíme.
Nasypeme na prúžky nakrájanú papriku a podusíme v zakrytom hrnci približne 10 minút.
Vložíme nakrájané rajčiny. Komu vadia šupky z rajčín, môžu si rajčiny spariť s ošúpať.
Opäť podusíme a nakoniec vlejeme v miske rozmiešané a soľou ochutené vajíčka.
Miešame kým nám lečo nezhustne.
Podávame s pečivom, chlebíkom či varenými zemiakmi.
Dobrú chuť






Komentáre