Linecké koláčiky sú neoddeliteľnou súčasťou pečenia počas sviatkov vianočných aj cez Veľkú noc.
Rôzne tvary a zdobenie robí sviatočný vzhľad aj z jednoduchého koláčika.
Prečo dobré neurobiť lepším?
Pridáme celý mak na zaujímavý efekt a trochu škorice, ktorá urobí výbornú bodku v tejto skvelej kombinácii.
Potrebujeme:
350 gramov hladkej múky
250 gramov maslo/Hera
200 gramov práškový cukor
45 gramov mak celý
1/2 sáčku prášku do pečiva
1/2 čl mletej škorice
1 ks celé vajce
Cesto v mise necháme oddýchnuť v chladničke približne 2 hodiny. Ak necháme dlhšie v chladničke (napríklad cez noc), je potrebné na linke trochu nech sa obreje.
Na riadne pomúčenej doske si vyvaľkáme plát (ja si cesto rozdelím na polovicu pre lepšiu manipuláciu).
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov celzia cca 5 až 7 minút. Čas záleží od rúry a hrúbky cesta.
Jednotlivé koláčiky spájame džemom alebo plnkou podľa chuti.
Môžeme ozdobiť aj čokoládou, orechom, posypom....
Dobrú chuť
Komentáre
som zarobila cesto zas.
Aj u nás sú makové linecké obľúbené.
Prajem krásny deň, Slávka