Ak čakáte návštevu, alebo robíte oslavu tieto cesnačky sú skvelou dobrotou k pivu, k vínku či len tak pre spokojnosť chuti.
Garantujem, že pri jednom kúsku neostanete.
Potrebujeme:
Rozkvas
300 gramov hladkej múky
250 gramov mlieka
130 gramov Lievito madre (2 Pl ražný kvások)
Cesto:
700 gramov hladkej múky
450 gramov mlieka
cca 185 gramov varených zemiakov
40 gramov polohrubej múky
100 ml oleja
1 Pl soľ
vajíčko na potretie
Náplň:
250 gramov maslo zmäknuté
2 čl soľ
5 strúčikov cesnaku (aj viac podľa chuti)
Zarobíme si rozkvas a necháme aspoň 6 hodín kvasiť. Záleží od teploty v miestnosti.
Do rozkvasu pridáme ostatné ingrediencie a mixérom vymiesime cesto.
Ja som dala cesto na noc do chladničky.
Rozdelíme na 4 časti pre lepšiu manipuláciu.
Každú čas si rozvaľkáme a natrieme náplňou (maslo zmiešame so soľou a pretlačeným cesnakom).
Pri vaľkaní cesto riadne pufkalo 😁.
Zrolujeme a krájame kolieska, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Ukladáme na tak ako odrežeme alebo reznou stranou na plech. Ja mám každý kúsok originálny tvar 😁
Necháme hodinu podkysnúť, potrieme vajíčkom a posypeme sezamon, makom, rascou....
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 20 až 25 minút.
Záleží od hrúbky a veľkosti slimákov.
Po vybratí z rúry sa snažíme odolať jesť ešte teplé. Ja som nevydržala a musela som kusnúť do ešte teplej jednej cesnačky.
Dobrú chuť
Komentáre