Taco pie je spojenie dvoch receptov do jedného ľahkého a výborného jedla.
Je to netradičná kombinácia obľúbená najmä vo Švédsku, ale verím že bude chutiť aj vám.
Potrebujeme:
500 gramov mleté hovädzie mäso
1 ks konzerva lúpané paradajky
1 ks cream fresh
syr typu čedar
2 Kl taco korenie
Taco placky
Cesto:
150 gramov maslo
200 gramov hladkej múky
2 Pl studenej vody
Na masti si orestujeme mäso do hneda. Posypeme taco korením.
Pridáme paradajky z konzervy a dusíme kým sa voda neodparí.
Múku zmiešame s maslom podobne ako na mrveničku na koláč. Pridáme vodu a vypracujeme cesto, ktoré rukami roztlačíme na zapekaciu misu.
Popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 10 minút.
Na predpečené cesto vrstvíme mäso,
syr cream fresh, čedar, eidam...
Nakoniec uložíme kúsky taco placky a dáme piecť do rúry približne na 20 až 25 minút.
Môžeme podávať so šalátom alebo guakamole.
Dobrú chuť
Ak nezoženiete taco korenie, môžete si ho pripraviť nasledovne:
1 kl čili
1/4 kl sušený cesnak
1/4 kl paprika červená mletá
1/4 kl oregano sušené
1/4 kl mleté čierne korenie
1,5 kl mletá rasca
1/4 kl sušená cibuľa
Komentáre