Nedeľný obed občas pýta malú zmenu a bravčové výpečky sú skvelou voľbou.
Sú variabilné na prípravu v používaní ingrediencií od mäsa, korenín po podlievanie vodou či pivom.
Mäsko môžeme použiť bravčové pliecko, krkovičku, bôčik, alebo ich kombináciou.
Ja som v tomto recepte použila krkovičku a bôčik, samozrejme bez kože.
Potrebujeme:
1 kg krkovička
0,5 kg bôčik
3 ks cibuľa
5 ks strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca
Na podliatie pivo
Mäsko si nakrájame na kocky, vložíme do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, okoreníme a osolíme, podlejeme pivom, riadne premiešame.
Dáme piecť do rúry na 180 stupňov celzia zakryté približne 1,5 hodiny.
Keď je mäsko mäkké, odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 stupňov celzia a pečieme pokiaľ sa výpek nespečie. Určite necháme výpek aj na poliatie prílohy.
Podávame s chlebom, špenátom, kapustou a knedľou, skvele sa mäsko hodí aj k chrenovej, kôprovej či inej omáčke.
Ja som bravčové výpečky podávala s dusenou kyslou kapustou a chlpatými knedličkami.
Komentáre