Preskočiť na hlavný obsah

Kuracie prsia na prírodno so šampiňónmi



Ak hľadáte recept na rýchly a výborný obed, vaše oči čítajú tie správne riadky.

Kuracie mäsko je rýchlo hotové, hladná rodinka nebude určite dlho čakať s prázdnymi bruchami...

Problém bude v tom, že budú mať rýchlo prázdne taniere 😁

Množstvo surovín záleží od počtu čakajúcich na skvelý obed či večeru. 

Šampiňóny sa dajú samozrejme použiť čerstvé ale aj s konzervy. V tomto teple sa mi vôbec nechcelo šúpať a krájať šampiňóny...

Potrebujeme:

3 až 4 ks kuracie prsia

1 ks konzerva šampiňónov 

1 ks cibuľa 

soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, sušený cesnak, tymián citrónový, ev. bylinky, ktoré máte radi. 

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a vyklepeme.

Posolíme, okoreníme, posypeme rascou, sušeným cesnakom a paprikou.

Posypeme hladkou múkou.


Prudko opečieme na oleji z oboch strán. 


Mäsko vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu. 

Vložíme späť kuracie prsia, vložíme šampiňóny, pridáme citrónový tymián podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.

Keď je mäsko mäkké, dochutíme podľa potreby.

Podávame s obľúbenou prílohou.


Dobrú chuť 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Najlepšia maková plnka do závinu

  Makový závin patrí medzi naše najobľúbenejšie sladké kysnuté koláče. Mak je nielen zdravý vďaka železu a iným prospešným látkam ale je veľmi variabilný v používaní v dezertoch. Podľa tohto receptu si môžeme pripraviť aj orechovú plnku. Potrebujeme: 200 gramov mletý mak 100 gramov cukor kryštál 100 ml mlieka 1 Pl džemu (ja používam slivkový) pri orechovej plnke môžme vynechať  Podľa chuti kľudne pridajte citrónovú kôru či kvapnúť trochu rumu 😉 Mlieko zohrejeme a zalejeme mak s cukrom. Premiešame a pridáme džem. Teraz môžeme pridať aj kôru z citróna či spomínaný rum. Opäť zamiešame. Necháme vychladnúť. Makovú plnku rozotrieme na cesto. Koláč zvinieme tak že najprv si preložíme boky cesta aby nám plnka nevypadla či nevytiekla. Zrolujeme cesto a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť podľa receptu. Kváskové dve hodiny. Druhý som urobila s kakaom. Ten je jednoduchší. Rozvaľkáme cesto, potrieme roztopeným maslom, cez sitko posypeme kakaom a práškovým cukrom (a

Tirolské rezne

  Na prvý pohľad úplne obyčajné rezne, ale pri obaľovaní sa predsa niečím líšia a to im dodáva šmrnc a lepšiu chuť. Trochu "babračka" ale raz za čas prečo neurobiť výnimku na nedeľný obed a nestáť pri linke trochu dlhšie. Recept mám už veľmi dlho, z nejakého časopisu a zaujal ma názov pokrmu. Prečo sa tak volajú v recepte nebolo, čiže ani ja neviem zdôvodniť prečo práve Tirolské. Rezne som robila z bravčového mäsa, konkrétne karé. Ak preferujete kuracie mäso, kľudne použite to. Ako vždy množstvo ingrediencií prispôsobíme počtu členov rodinky, ev. hostí. Potrebujeme: 10 ks bravčové mäso  250 gramov Eidam ne/údený  horčica  soľ, mleté čierne korenie  vajíčka  strúhanka  Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý kúsok potrieme horčicou. Následne preložíme do misky s nastrúhaným syrom. Preložíme do misky s rozšľahaným a osoleným vajíčkom (môžeme priliať trochu mlieka).   Z vajíčka opatrne prenesieme do misky so strúhankou a obalíme. Tu som zabudla urobiť

Jednoduchý kváskový chlieb

Ak ste sa rozhodli kváskovať, nemohli ste urobiť lepšie pre svoju rodinku. Vôňa chleba, ktorá sa šíri bytom, výborný chrumkavý mäkkučký chlebík  a najmä vďaka kvásku má chlieb veľa benefitov. Kvások ako taký používa človek už niekoľko tisícročí na výrobu obilných placiek a podobne. Voľakedy naše prababičky vyrábali kvások zo starého chleba alebo zo zvyškov cesta. Stačilo ich namočiť do vlažnej vody. Výhody kváskovania :  + kvások na rozdiel od droždia z obchodu obsahuje viac druhov kvasných baktérií. + vďaka kvásku cesto lepšie kysne + zlepšuje trvanlivosť pečiva, chleba... + zlepšuje stráviteľnosť (nenafukuje) + zlepšuje výživové vlastnosti Kváskový chlebík je po prispôsobení múk vhodný aj pre diabetikov, celiatikov, histaminikov. Dokonca niektorí ľudia uvádzajú zlepšenie trávenia. Kvások si môžeme založiť doma. Je to 14 dňový proces kŕmenia vodou a múkou. Môžeme osloviť susedu, kamarátku alebo niekoho v blízkom okolí o kom vieme že kváskuje. Je tzv kvásková mapa kde sa dá