Ak hľadáte recept na rýchly a výborný obed, vaše oči čítajú tie správne riadky.
Kuracie mäsko je rýchlo hotové, hladná rodinka nebude určite dlho čakať s prázdnymi bruchami...
Problém bude v tom, že budú mať rýchlo prázdne taniere 😁
Množstvo surovín záleží od počtu čakajúcich na skvelý obed či večeru.
Šampiňóny sa dajú samozrejme použiť čerstvé ale aj s konzervy. V tomto teple sa mi vôbec nechcelo šúpať a krájať šampiňóny...
Potrebujeme:
3 až 4 ks kuracie prsia
1 ks konzerva šampiňónov
1 ks cibuľa
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, sušený cesnak, tymián citrónový, ev. bylinky, ktoré máte radi.
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a vyklepeme.
Posolíme, okoreníme, posypeme rascou, sušeným cesnakom a paprikou.
Posypeme hladkou múkou.
Prudko opečieme na oleji z oboch strán.
Mäsko vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu.
Vložíme späť kuracie prsia, vložíme šampiňóny, pridáme citrónový tymián podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
Keď je mäsko mäkké, dochutíme podľa potreby.
Podávame s obľúbenou prílohou.
Komentáre