Preskočiť na hlavný obsah

Domáce pamlsky pre hafanov


 Možno si poviete, prečo sem pridávam recept na psie pamlsky...

A prečo nie?

Kto má doma štvornohého miláčika, určite mi dá za pravdu, že urobíme čokoľvek pre spokojnosť nášho chlpatého člena rodiny.

A keďže máme doma malú neriadenú strelu plnú  hravosti, nezbednosti, šibalstva, ale najmä dokonalej lásky, chcela som vyskúšať domáce mlsky.

Výhodou domácich sušienok pre havinov je v prvom rade nami zvolené ingrediencie.

Vieme čo im doprajeme a v akej kvalite.

Ak aj vy máte psíka čo rád mlsá, doprajte mu doma s láskou upečené pamlsky.

Banán môžeme nahradiť napríklad najemno nastrúhaným jablkom.

Ražnú múku kľudne môžeme zameniť špaldovou alebo inú vhodnou pre psíkov. 

Kľudne použite len ovsené vločky, ja som ražnú múku pridala kvôli zdraviu prospešným benefitom.

Potrebujeme:

1 ks zrelý banán

1 ks celé vajce

150 gramov arašidové maslo

1 pl ražný kvások (nemusí byť) 

150 gramov mleté ovsené vločky

cca 3 pl ražná celozrnná múka

V miske si roztlačíme vidličkou banán, pridáme vajíčko a zamiešame.

Pridáme arašidové maslo.

Opäť premiešame a nasypeme mleté ovsené vločky.

Jemnosť mletia záleží na nás. Ja som nepomlela úplne najemno. Nechala som aj menšie kúsky. 

Pridáme ražnú múku a vypracujeme cesto.

S cestom sa veľmi dobré pracuje.

Na podložke rozvaľkáme na hrúbku 3 až 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. 


Budúce pamlsky ukladáme na plech s papierom na pečenie.

Môžeme cesto preložiť na plech s papierom na pečenie, rozvaľkať a pomocou noža alebo radielka nakrájame na želané tvary. 

Pečieme pri teplote 180 stupňov celzia približne desať minút. Čas záleží od hrúbky cesta a veľkosti sušienok.

Necháme vychladnúť a našim havinkom dávame ako mlsky. 

Naša štvornohá láska chvíľu v kľude ❤️


Dobrú haf haf chuť 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Najlepšia maková plnka do závinu

  Makový závin patrí medzi naše najobľúbenejšie sladké kysnuté koláče. Mak je nielen zdravý vďaka železu a iným prospešným látkam ale je veľmi variabilný v používaní v dezertoch. Podľa tohto receptu si môžeme pripraviť aj orechovú plnku. Potrebujeme: 200 gramov mletý mak 100 gramov cukor kryštál 100 ml mlieka 1 Pl džemu (ja používam slivkový) pri orechovej plnke môžme vynechať  Podľa chuti kľudne pridajte citrónovú kôru či kvapnúť trochu rumu 😉 Mlieko zohrejeme a zalejeme mak s cukrom. Premiešame a pridáme džem. Teraz môžeme pridať aj kôru z citróna či spomínaný rum. Opäť zamiešame. Necháme vychladnúť. Makovú plnku rozotrieme na cesto. Koláč zvinieme tak že najprv si preložíme boky cesta aby nám plnka nevypadla či nevytiekla. Zrolujeme cesto a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť podľa receptu. Kváskové dve hodiny. Druhý som urobila s kakaom. Ten je jednoduchší. Rozvaľkáme cesto, potrieme roztopeným maslom, cez sitko posypeme kakaom a práškovým ...

Parené knedle (kváskové)

Mexický guláš, sviečková, kôprova či chrenová omáčka to sú len niektoré jedlá ku ktorým k dokonalosti chýba už iba knedľa. Domáca knedľa parená je jednoduchá a tá kupovaná sa s ňou nedá vôbec porovnať. S kváskom a s láskou urobená knedľa zaručí spokojnosť a plné bruchá. Prečo si nedovoliť malý luxus v nadýchanom kúsku knedle? Vlastne jeden kúsok na tanieri určite bude málo.  Jemná, výborná, roky obľúbená a teraz aj kvásková parená knedľa čaká na vašu spokojnosť. Potrebujeme: Rozkvas 150 gramov polohrubej múky 150 gramov vody 150 gramov Lievito madre (alebo 1 Pl kvásku ražného) Cesto 350 gramov polohrubej múky 100 gramov mlieka 1 ks vajce 10 gramov oleja 1 kl soli Madre si najprv dobre rozmiešame vo vode. Pridáme múku a zmiešame všetko na hustejšie cesto. Necháme na linke celú noc. Ráno pridáme ostatné ingrediencie a mixérom vymiesime cesto. Necháme 2 hodiny kysnúť.  Po 2 hodinách si cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. ...

Bublanina s ovocím

Bublanina bola, je a vždy bude obľúbený koláč.  Netreba zvlášť miešať bielky a žĺtky a napriek tomu je koláč skvelý. S pridaním obľúbeného ovocia ako jahody, višne, marhule, černice, ríbezle.... upečieme voňavú sladkú dobrotu na poobedie ku kávičke, alebo ako sladké raňajky. Trochu cesta si necháme, vmiešame polievkovú lyžicu kakaa (ak je cesto veľmi husté vlejeme trošku mlieka) a cesto na plechu ním pofŕkame. A máme opäť inú chuť aj výzor. Potrebujeme: 4 ks celé vajcia 400 g práškový cukor 300 ml mlieka 500 g polohrubej múky 200 ml oleja 1 ks prášok do pečiva jahody alebo ovocie podľa chuti Najprv si celé vajíčka vymiešame s cukrom (mixérom bude cesto viac nadýchané). Prilejeme postupne olej, mlieko a nakoniec nasypeme múku s práškom do pečiva. Plech si potrieme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto, uložíme ovocie a  pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 až 30 minút. Čas pečenia sledujeme a koláč môžeme skúšať špajdlov. ...