Deti si vypýtali kuracie kúsky v sladko kyslej omáčke, tak som rozmýšľala akú prílohu k tomu zvoliť.
Ryžu sme mali cez týždeň, zemiaky sa mi k tomuto jedlu nehodia, preto som sa rozhodla pre rezance.
V obchode mali udon rezance, výber bol teda jasný.
Príprava jedla na panvici je krátka, potrebujeme pár minút, čas zaberie krájanie zeleniny na tenké kúsky.
Ale nič také hrozné to nie je, vynahradí sa nám to pri samotnom dusení zeleniny. Vďaka malým kúskom, budú ingrediencie rýchlo hotové.
Ak si zvolíme sýtejšiu verziu jedla pridaním napríklad cukety, hríbov a podobne, môžeme jedlo podávať ako hlavný chod.
Kombinácia udon rezancov a kuracích kúskov bol skvelý nápad.
Recept na kuracie kúsky je na mojom blogu
https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2022/10/kuracie-kusky-so-sezamom-na-cinsky.html?m=1
Na udon rezance so zeleninou potrebujeme:
2 ks balíky udon rezance (ja som použila polotovar, sušené nemali) uvarené podľa návodu
2 ks strúčiky cesnaku
1 ks stredne veľká mrkva
3 ks jarná cibuľka
polovica papriky, ale nie mäsitej (použila som klasickú zelenú)
šťava z polovice limetky
soľ, mleté čierne korenie, kto má rád použije čili, zázvor a sušený koriander
Omáčka:
3 Pl sójová omáčka
1 Pl hnedý cukor
2 Pl med
0,5 vody
Na troche oleja (použijeme slnečnicový, olivový,...) osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak.
Keď začne rozvniavať pridáme mrkvu a premiešame. Necháme chvíľu dusiť na malom ohni.
Cibuľku bez vňate, papriku a hrášok pridáme k mrkve. Dusíme pod pokrievkou cca päť minút. Zeleninu treba zakryť lebo by sa začala pripaľovať.
Pridáme nakrájanú vňať z jarnej cibuľky, udon rezance a premiešame.
Ingrediencie na omáčku poriadne zamiešame a nalejeme na rezance so zeleninou.
Dusíme asi tri minútky.
Pred podávaním posypeme sezamom a nadrobno nakrájanou cibuľkou či jej vňaťou.
Udon rezance so zeleninou a kuracími kúskami.
Dobrú chuť
Komentáre