V nedeľu na obed býva väčšinou klasika, vyprážané rezne.
U nás sú obľúbené aj "mokré rezne" ako ich nazval môj syn.
Sú to šťavnaté, mäkkučké rezne zapečené v rúre s nálevom.
Už podľa názvu zistíme, že sa najprv sa obalia v strúhanke a potom sa dávajú do rozšľahaných vajec.
Tieto rezne môžeme nájsť aj pod názvom búchané či naklepávané rezne.
Rezne by sa mali tĺčikom na mäso naklepať v strúhanke. Od toho je odvodený aj názov.
Mäsko môžeme použiť bravčové, hovädzie či hydinu.
Cez letnú sezónu môžeme cibuľu nahradiť paradajkami a paprikami, v zime použijeme napríklad lečo.
Skvelou prílohou je ryža, zemiaky ale aj tarhoňa.
Potrebujeme:
cca 1 kg bravčové mäso (použila som karé)
cca 5 ks vajcia (záleží od veľkosti)
strúhanka
cibuľa veľká
Nálev:
500 ml vývar či voda
2 Pl horčica
2 Pl kečup
Mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme.
Obalíme v strúhanke.







Komentáre