Čo je lepšie ako skvelá domáca horúca čokoláda?
Verte, že takúto kvalitnú lahodnú čokoládu nedostanete v žiadnej kaviarni či cukrárni.
Veľkou výhodou je, že si čokoládu prispôsobíme vlastnej chuti.
Pridaním štipky škorice, či perníkového korenia, pre dospelých likér a odvážnych napríklad čili, úroveň chuti bude na vyššom leveli.
Vďaka úžasnej voňavej čokoláde urobíme skvelý pôžitok nielen pre telo ale aj pre dušu.
Samozrejme v primeranom množstve.
Je známe, že kvalitná čokoláda má aj priaznivé účinky známe už pred niekoľkými storočiami.
Pri výrobe domácej čokolády, použijeme horkú čokoládu aspoň 74%tnú.
V recepte som použila ingrediencie a množstvo podľa našich chutí, určite si cukor pridajte, alebo použite ho menej.
Potrebujeme:
500 ml smotana na šľahanie
100 gramov horká čokoláda aspoň 74%
3 Pl kakao
4 Pl kryštálový cukor
Do hrnca nalejeme smotanu a pridáme ostatné ingrediencie.
Metličkou si všetko zmiešame a zohrievame na malom ohni kým sa všetko nerozpustí a nespojí.
Ešte teplé nalejeme do pohárov, či hrnčekov.
Podávame so šľahačkou, deťmi obľúbenými marshmallow a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Prajem sladké mlsanie
Komentáre