Tento recept patrí medzi moje úplne prvé začiatky vo varení a pečení.
Videla som ho v jednej relácii o varení a keďže sa nezdal byť zložitý, vyskúšala som aj ja plnené šampiňóny a chutilo všetkým doma.
Teraz o niekoľko rokov som si na túto dobrotu spomenula a pripravila ju pre svoju rodinku.
Plnka do šampiňónov je jednoduchá, príprava netrvá dlho, takže recept je ideálny použiť keď nie je veľa času na varenie či pečenie.
Na plnené šampiňóny je možné použiť biele ako aj hnedé hríby. Vhodné je vybrať väčšie kúsky pre lepšiu manipuláciu.
Potrebujeme:
cca 12 ks šampiňóny (záleží od veľkosti)
1 Pl masla/olej
1 ks menšia cibuľa
100 gramov šunky (použila som bravčovú)
2 ks syr v črievku
soľ, mleté čierne korenie
Na dokončenie: strúhaný syr (nemusí byť)
Najprv si očistíme šampiňóny a opatrne oddelíme nohu od klobúčika, ktorú si pokrájame nadrobno.
Na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme nakrájané nohy hríbov a chvíľu restujeme.
Po chvíli vložíme tiež nadrobno alebo na tenké pásiky nakrájanú šunku. Osolíme a okoreníme.
Premiešame a pridáme syry v črievku. Miešame, kým sa nevytvorí jednotná zmes.
Zmes vkladáme do klobúčikov šampiňónov.
Hríby ukladáme do zapekacej misy potretej maslom alebo na plech s papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov celzia približne 20 až 25 minút.
Pred koncom pečenia, môžeme plnené šampiňóny posypať strúhaným syrom.
Podávame napríklad so šalátom, hriankou, bagetkou, či pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť




Komentáre