A opäť je tu recept, kde sa dá kombinovať zelenina podľa chuti alebo ako sa povie "čo chladnička dala".
Jeseň patrí tekviciam. Nielen krásne a nezvyčajné tvary a farby skrášlia naše stoly, svietniky, ale je veľa druhov, z ktorých môžeme uvariť či upiecť výborné jedlá, dokonca aj dezerty z tekvice.
A keďže som mala malú hokkaido tekvicu a chuť na niečo bezmäsité, nakrájala som si k nej zeleninu a večera bola o chvíľu hotová.
Nič nepoteší viac, ako spokojnosť rodinky po skvelom jedle. A nemusí byť ani mäso na tanieri.
Zeleninku si každý môže dať akúkoľvek okrem nižšie uvedenej ako napríklad mrkva, či iný druh koreňovej zeleniny, cuketa, zelené fazuľky, ...
Potrebujeme:
1 ks hokkaido tekvica
5 ks stredne veľké šampiňóny
3 ks červená cibuľa
3 ks zelená paprika
10 ks zemiaky
1 ks feta syr (syr balkánsky)
soľ, mleté čierne korenie, bylinky podľa chuti
Všetky ingrediencie si nakrájame a vložíme do misy.
Posypeme soľou, korením, bylinkami a preložíme do pekáča či plech s papierom na.
Pokvapkáme olejom, najlepšie olivovým.
Na zeleninu rozdrvíme syr a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov celzia.
Pečieme kým hokkaido a zemiaky nie sú mäkké. Trvá to približne 40 minút.
Ku koncu pečenia môžeme pridať na chvíľu na 250 stupňov a prepnúť funkciu gril, či len vrchný ohrev.
Po upečení som ešte trochu pokvapkala zeleninu olejom.
Keďže som piekla aj zemiaky, večeru som podávala s listovým šalátom.
Dobrú chuť
Komentáre