K nedeľnému obedu často krát patrí skvelý vyprážaný rezeň.
Ale nie každý sa chce nechať prskať horúcim olejom pri jeho smažení.
Pokiaľ nemáme fritézu a odmietame čas tráviť pri horucej panvici, je tu spôsob ako mať k obedu rezeň skoro bez námahy.
Mäsko použijeme podľa nášho uváženia... Kuracie, morčacie, bravčové stehno, krkovička, či karé, panenka...
Potrebujeme:
cca 1 kg mäso nakrájané na plátky
soľ
Na obaľovanie:
hladká múka, rozmiešané vajíčka, strúhanka
Na dokončenie: olej
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme osolíme a obalíme v múke, vajci a strúhanke.
Ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Rezne pokvapkáme olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 40 minút.
Keď budú mať krásnu hnedastú farbu vyberieme z rúry.
Podávame s varenými zemiakmi, zemiakovým šalátom, ryžou alebo inou vami obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť
Komentáre