K týmto zapečeným rezňom mám spomienky na oslavu okrúhlych narodenín mojej tety Tinky, ku ktorým sa blížim pomaly ale isto teraz ja.
Preto ten názov receptu. Vtedy som jedla takto upravené mäsko prvý krát a veľmi chutilo nielen mne. Veľa krát som ho chcela urobiť aj pre moju rodinku a teraz pred prahom môjho jubilea je asi ten správny čas.
Je to na neuverenie, ako rýchlo ubieha čas a my máme čoraz viac spomienok.
Dosť bolo sentimentu... Mäsko je možné použiť rôzne druhy, napríklad kuracie, morčacie, bravčové karé, či inú časť prasiatka.
Kto nemá rád hríby, použije napríklad hrášok (čerstvý alebo mrazený) alebo červenú papriku a praženica bude farebnejšia.
Množstvo použitých surovín záleží od počtu hostí.
Potrebujeme:
4 ks rezne z bravčového mäsa
4 ks šampiňóny
3 ks vajcia
4 ks šunka
4 ks plátkový syr
soľ, mleté čierne korenie
Mäsko si naklepeme, osolíme a okoreníme.
Na panvici s bravčovou masťou prudko opečieme.
Opečené mäsko ukladáme do zapekacej misy (pri väčšom množstve kusov ukladáme na plech)
Mäsko zakryjeme vrchnákom misy alebo prekryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 170 stupňov do mäkka.
Medzitým si dáme na maslo dusiť očistené a na plátky nakrájané šampiňóny.
Keď sú hríby mäkké, vlejeme vajíčka a pripravíme praženicu, ktorú ukladáme na jednotlivé kúsky do mäkka upečeného mäsa.
Na praženicu uložíme šunku a plátky syra.
Dáme zapiecť do rúry už odokryté. Stačí niekoľko minút na zapečenie syra.
Ako prílohu môžeme zvoliť hranolky, ryžu, varené či pečené zemiaky alebo podávame so zeleninovým šalátom.
Komentáre