Guláš má veľa podôb a je obľúbený asi v každej krajine.
Výborný je najmä varený v kotlíku. Ale ak človek nemá takú možnosť, bola by škoda si guláš neuvariť doma na sporáku.
Receptov na maďarský guláš je mnoho a každému chutí ten čo si spraví podľa svojich chuťových pohárikov.
Aj príloha má rôzne podoby ako kysnuté knedle, chlieb či halušky.
Guláš ako taký je variabilný aj v používaní ingrediencií od bravčového mäsa cez hovädzie až divinu.
My robievame z mäska hovädzieho a maďarský guláš si to priam pýta.
Hlavné ingrediencie v tomto pokrme je cibuľa, paradajky a papriky.
Pozor, cibuľu dávame ako základ približne v rovnakom množstve ako mäsa. Ale nie na gramy ale na objem. Priveľa cibule spôsobí, že guláš bude sladký a málo cibule zase že guláš bude planý, lebo cibuľa je základ.
Množstvo surovín si prispôsobíme počtu hladných stravníkov.
Recept je približne pre 4 osoby.
Potrebujeme:
800 g hovädzie mäso na guláš
4 ks cibule väčšie
1 ks konzerva lúpaných rajčín (400g)
2 - 3 ks paprík
1 ks vrecko s korením na maďarský guláš (nemusí byť)
Deň vopred alebo aspoň pár hodín pred varením si dáme mäsko do misky, zasypeme korením na maďarský guláš. Premiešame nech sa chute prepoja.
Do hrnca si dáme bravčovú masť a nasypeme nakrájanú cibuľu. Necháme ju skaramelizovať, trvá to približne 8 až 10 minút.
Komentáre