Ak máte doma už veľmi zrelé banány a nikto ich nechce zjesť, upečte si výborný banánový chlebík. Škoda vyhodiť sladké banány vďaka ktorým nemusíme pridať veľa cukru.
Chlebík si môžeme urobiť s klasickou bielou múkou alebo v zdravšej alternatíve použijeme špaldovú múku.
Banánový chlebík kľudne môžeme upraviť podľa vlastných potrieb či chutí. Použiť med namiesto cukru, pridať nasekané orechy, či horkú čokoládu. Zámenou ingrediencií dosiahneme vždy iný chuťový zážitok.
Potrebujeme:
3 ks zrelé banány
1 ks celé vajce
100 gramov trstinový cukor
70 gramov maslo rozpustené
200 gramov špaldová múka hladká
1 čl sóda bikarbóna
Môžeme pridať 100 gramov orechov alebo horkej čokolády, či hrozienka.
Banány si ošúpeme a dáme do misky.
Pomocou vidličky si banány rozpučíme a vymiešame na kašu.
Pridáme vajíčko a zamiešame.
Ďalej pridáme trstinový cukor a rozpustené ale vychladnuté maslo. Nakoniec prisypeme múku so sódou bikarbónou.
Všetko spolu dobre premiešame.
Vlejeme do formy na biskupský chlebíček. Kľudne môžeme použiť inú formu na pečenie.
Komentáre