Na internete túto zmrzlinu nájdeme aj pod názvom zmrzlina z dvoch surovín či ruská zmrzlina. Recept na zmrzlinu nájdeme dokonca aj na obale Salca.
Nepotrebujeme naozaj veľa ingrediencií, ani zmrzlinovač na vytvorenie výbornej zmrzliny.
Jediná nevýhoda je, že na mrazenú dobrotu sa čaká niekoľko hodín, ale bude to stáť za to.
Pridaním čokolády, orieškov, ovocia dosiahneme rôzne kombinácie chutí pre zdokonalenie výsledku.
Potrebujeme:
1 ks salco (kondenzované mlieko)
500 ml smotany na šľahanie (33%)
Vychladenú smotanu na šľahanie si mixérom vyšľaháme.
Vlejeme salco a ešte trochu prešľaháme.
Hotovú zmes nalejeme do nádoby a dáme do mrazničky.
Pred podávaním ozdobíme šľahačkou, ovocím (môžeme urobiť rozvar a zmrzlinu podávať s horúcim ovocím), sušienkami, orieškami, čokoládou,...
Skvele sa hodí k dezertom typu crumble alebo lávovým koláčikom.
Na výrobu ruskej zmrzliny, dáme do nádoby tortovú oplátku, nalejeme zmes a opäť položíme opatrne tortovú oplátku.
Po vybratí z zmrazničky krájame kúsky zmrzliny.
Dobrú sladkú chuť
Komentáre