Ak patríte k skupine ľuďom ktorí majú radi pečienku, stačí pár minút a obed je na stole.
Týmto spôsobom si môžeme pripraviť kuraciu, bravčovú či teľaciu pečeň.
Potrebujeme:
2 balíky kuracích pečienok (cca 800 gramov)
cibuľa
1 Pl bravčová masť
1 čl mletá červená paprika
2 čl soli
1 čl mletá rasca
mleté čierne korenie
majorán drevený sušený
2 Pl hladkej múky
Na masti si osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno.
Pridáme mletú rascu a mletú červenú papriku.
Chvíľu restujeme.
Vložíme na väčšie kúsky nakrájanú pečienku, pridáme hladkú múku a chvíľu osmažíme.
Následne zalejeme vodou tak aby voda zakryla kúsky pečienky.
Pridáme mleté čierne korenie.
Varíme kým pečienka nie je mäkká.
Ja som ju varila na miernom ohni približne 10 minút.
Nakoniec pridáme soľ a štipku majoránky.
Môžeme podávať s ryžou či zemiakmi.
Dobrú chuť
Komentáre