Talianske dlhé piškóty + talianske mascarpone = výborný dezert.
Tiramisu nemá dlhú históriu na dezertnom menu, ale má veľmi veľa fanúšikov vďaka ľahkosti prípravy bez pečenia, navyše stačí len málo ingrediencií na to aby sme si dopriali malé Taliansko u nás doma.
Má veľa obmien a od originálu kde sa do mascarpone zamiešajú surové žĺtka a bielka čo je tzv. Benátske tiramisu, môžu sa pridať rôzne ovocie podľa sezóny ako jahody, maliny, černice.....
Môžu sa robiť vrstvy do jednej misky a naberať každému, alebo do jednotlivých pohárikov/misiek ukladať piškóty a krém.
Nech sa páči moje jednoduché a výborné potešenie pre chuťové bunky.
Množstvo surovín závisí od počtu hostí.
Tento recept je pre 4 až 6 maškrtníkov.
Potrebujeme:
▪️ presso alebo zalievaná káva precedená a vychladnutá
▪️ cca 200g dlhé cukrárske piškóty
▪️ 250g mascarpone
▪️ 250 ml smotany na šľahanie
▪️ 1ks vanilkový cukor - kto chce sladšie tiramisu pridá vanilkový cukor do šľahačky s mascarpone
▪️ kakao
Zalejeme ev. kávovar nám pripraví kávu, ktorú necháme vychladnúť.
Mascarpone a šľahačku (prípadne aj cukor) zmiešame do hladkého krému. Miešam obe naraz. Môžeme mixérom aké stačí aj metličkou.
Každý kúsok piškóty namočíme do kávy a ukladáme do misky/pohára.
Natrieme vrstvu krému a opäť ukladáme piškóty. Takto robíme vrstvy až kým neminieme ingrediencie.
Posledná vrstva je krém.
Dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky, nech sa tiramisu prepojí chute. Môžeme dezert pripraviť aj deň vopred.
Tesne pred podávaním cez sitko posypeme tiramisu kakaom.
A už len si klásť do úst toto nebeské pokušenie.
Dobrú sladkú chuť
Valentínska verzia ❤️
Komentáre