Je nedeľa ráno, kuchyňou sa šíri vôňa kávy a my máme chuť na niečo dobré sladké, čo nám vytvorí skvelý začiatok dňa. Jednou z možností je francúzsky toast, s nutellou, banánom a kopčekom šľahačky. Skvelý je aj s arašidovým maslom či s džemom a iným ovocím.
Francúzi majú vynikajúce dezerty ale keď skúsite tieto francúzske raňajky, možno sa stanú súčasťou nedeľného rána častejšie.
Potrebujeme:
toustový chlebík nakrájaný
vajce
100 ml mlieka
štipka škorice a cukor kryštál alebo škoricový cukor
maslo
Na dokončenie:
nutella, banán, čučoriedky, jahody, maliny, džem, arašidové maslo, šľahačka....
V hlbokom tanieri si vidličkou rozmiešane vajíčko s mliekom a škoricovým cukrom.
Namáčame krajce toustu a opekáme na panvici kde sme si rozohriali maslo.
Opekáme do zlata.
Môžeme ešte teplé natrieť nutellou a ozdobiť šľahačkou či pridať ovocie.
Dobrú chuť
Komentáre