Čokoládový puding v spojení s jemným sladkým kysnutým koláčom nemôže byť inak ako výborná kombinácia.
Na raňajky alebo poobede ku kávičke skvelá chuť vyčarí malý sviatok aj v bežnom dni.
Potrebujeme:
Rozkvas
150 gramov mlieka
150 gramov Lievito madre (1 Pl RK)
150 gramov hladkej múky
Cesto
350 gramov hladkej múky
100 gramov kryštálový cukor
100 gramov vlažné mlieko
60 gramov oleja
1 ks vajce
štipka soli
Zo surovín na rozkvas si zamiešame hustejšie cestíčko.
Po niekoľkých hodinách (záleží od teploty v miestnosti) máme rozkvas hotový.
Pridáme ostatné ingrediencie a mixérom vymiesime hladké cesto.
Ja som ho dala na noc do chladničky, pri izbovej teplote necháme cca 2 hodiny.
Kým cesto kysne, uvaríme si puding aby nám stihol aj vychladnúť.
Nakysnuté cesto si rozvaľkáme na šírku formy kde budeme briošku piecť.
Natrieme pudingom a zrolujeme.
Ak nám zostane puding nevadí, použijeme ho "na ozdobu".
Prenesieme do formy s papierom na pečenie a necháme približne 1,5 až 2 hodiny podkysnúť (opäť sa riadime teplotou v miestnosti a cesto sledujeme).
Ak je cesto vykysnuté, nožom alebo žiletkou urobíme zárezy a zvyšným pudingom ich vyplníme.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov celzia približne 25 až 30 minút.
Podávať môžeme posypanú práškovým cukrom.
Pre zmenu chuti, cesto kľudne natrite Nutellou či džemom.
Dobrú chuť
Komentáre