Najlepšie jedlá sú podľa mňa od našich starých mám či babičiek.
Staré osvedčené recepty, ktoré sa nezabudnú vďaka posúvaniu ďalším generáciám.
A keďže leto nám ponúka veľa čerstvého ovocia vrátane čerešní nie je problém si uvariť toto možno na prvý pohľad zvláštne ale veľmi chutné jedlo.
Gramáž som nepísala nakoľko si každá gazdinka urobí podľa počtu osôb a ich hladu.
Potrebujeme:
vykôstkované čerešne
polohrubá múka
voda
vajce
štipka soli
Posýpka:
opražená strúhanka
mak
mleté orechy
práškový cukor
roztopené maslo
Z múky, vajca a vody si vymiešame cesto ako na halušky.
Čerešne si umyjeme vyberieme kôstky.
Pridáme k cestu a premiešame.
Malou lyžičkou vyberáme čerešne obalené cestom a vkladáme do vriacej vody.
Keď vyplávajú povaríme 1 či 2 minútky a vyberáme dierkovanou lyžicou do cedidla a opláchneme studenou vodou.
Výborné sú aj s makom. Môžu sa pomiešať aj s tvarohom.
Čerešne môžeme nahradiť aj iným ovocím. Napríklad jahodami.
Dobrú chuť
Komentáre