Prečo recept na túto jednoduchú tortu? Možno sa nájde žienka či mladý muž, ktorý tortu ešte v živote nerobili a zadajú si do Google práve vyššie uvedené slová.
Jednoduchá, nenáročná na čas a prípravu ale zároveň jedinečná a výborná ľahká svieža ideálna na horúce letné dni.
Myslím že poteší táto skvelá klasika aj v zimnom období.
Môžeme kombinovať rôznym ovocím podľa sezóny čerstvým alebo zaváraným.
Potrebujeme:
2 ks detské piškóty (240 gramové balenie)
5 ks kyslá smotana 250 gramov jedna (ak budeme dávať aj ovocie stačia 4ks)
3 ks vanilkový cukor
granko
ovocie podľa chuti (nemusí byť)
Na dno tortovej formy si uložíme piškóty a natrieme kyslú smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom.
Ako vidno mne tu pomáhal 2 ročný synček, takže do výroby torty kľudne môžeme zapojiť deťúrence.
A opäť ukladáme piškóty.
Na piškóty natrieme kyslú smotanu zmiešanú tento krát s 3 Pl granka.
Medzi jednotlivé vrstvy môžeme ukladať nakrájané jahody, banán, kivi, mandarínky....
Posledná vrstva je kyslá smotana s cukrom či grankom. Ako sa každému páči.
Dáme najlepšie na noc do chladničky, aby piškóty nasiakli kyslú smotanu a zmäkli.
Na druhý deň tortu ozdobíme ovocím a môžeme krájať najlepšie na veľké kusy 😁.
Dobrú chuť
Komentáre