Volajú sa aj vysmážané kvety. Robia sa v období fašiangu podobne ako šišky či fánky.
Niekto si pri nich spomenie na detstvo a niekto ich ani nepozná. Možno práve teraz je ten správny čas pripraviť pre rodinku a priateľov netradičný dezert.
Keďže my máme radi tieto rozetky, vyskúšala som starý recept od mojej mamy.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
1ks cele vajce
130 g hladkej múky
1 ks vanilkový cukor/alebo 2 Pl kryštálový cukor
štipka soli
Najprv si dáme do menšieho hrnca olej a zapneme sporák.
Mlieko, vajce, múku, cukor a štipku soli dáme do misky. Cesto si metličkou riadne vymiešame.
Má konzistenciu trošku hustejšie ako na palacinky.
Formičku s cestom ponoríme úplne do oleja. Stačí niekoľko sekúnd a kvetinka bude usmažená do zlatista.
Hotové rozetky či kvetinky ukladáme na papierové obrúsky.
Pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom i nemusíme.
Dobrú sladkú chuť
Komentáre