Jahodová sezóna je tu a je čas si do zásoby navariť výborný jahodový džem.
Samozber jahôd alebo z vlastnej záhradky jahody nás potešia nielen čerstvé ale napríklad na palacinkách či koláči ako domáci džem.
Potrebujeme:
4 kg jahôd
2 kg kryštálového cukru
Jahody si prepláchneme a odstopkujeme.
Na druhý deň jahody rozmixujeme ponorným mixérom. Zapneme varič a stíšime na minimum.
Na skúšku si trochu nalejeme na tanierik.
Ak sme s hustotou džemu spokojné, nalievame do malých fliaš, uzavrieme a ukladáme hore dnom pod deku.
Takto opakujeme kým neminieme všetok džem z veľkého hrnca. (A keďže sa zohrievajú jahody vo veľkom hrnci, samotné varenie džemu bude o niečo kratšie)
Necháme vychladnúť do druhého dňa.
Niektoré fľašky si môžeme ozdobiť a darovať.
Dobrú chuť
Komentáre