Austrália si berie tiež prvenstvo keďže Anna Pavlovova navštívila v rámci svojho turné aj túto krajinu a šéfkuchár taktiež upiekol snehovú tortu len a len pre ňu.
Tak či onak milovníci tejto torty si už skoro 100 rokov pochutnávajú na skvelom dezerte s krehkým povrchom a jemným vnútrom ako pena.
Potrebujeme:
4 ks bielka
200 gramov cukor kryštál
1 ks vanilkový cukor
2 Kl škrob
2 Kl citrónová šťava
štipka soli
Plnka:
250 gramov mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
1 ks vanilkový cukor (nemusí byť)
ovocie podľa chuti (kivi, maliny, černice...)
Do misy dáme bielka a štipku soli.
Mixérom šľaháme tuhý sneh, do ktorého na nízkych otáčkach pridávame postupne po troche cukor.
Zvýšime otáčky a miešame približne 5 minút.
Opäť znížime otáčky a pridáme škrob a citrónovú šťavu.
Vďaka škrobu má torta vnútro jemné ako pena.
Sneh je vtedy dôkladne vyšľahaný keď pomocou metličky vieme urobiť kopček ktorý nám krásne drží tvar.
Sneh si prenesieme na plech s papierom na pečenie a vytvarujeme kruh.
Môžeme si pomôcť obkreslením napríklad tortovej formy.
Vstrede si vytvoríme jamku, torta sa pečením trochu "nafúkne".
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov. Po vložení plechu ihneď znížime teplotu na 100 stupňov.
Pečieme 80 až 100 minút. Mini tortičky pečieme kratšie. Stačí 60 až 70 minút.
Počas pečenia nemôžeme rúru otvoriť!
Tortu necháme v rúre aj vychladnúť. Dvierka môžeme pomocou varechy nechať poootvorené.
Pečieme 80 až 100 minút. Mini tortičky pečieme kratšie. Stačí 60 až 70 minút.
Počas pečenia nemôžeme rúru otvoriť!
Tortu necháme v rúre aj vychladnúť. Dvierka môžeme pomocou varechy nechať poootvorené.
Keby sme tortu hneď vytiahli z rúry, popraská.Vymiešame si šľahačku, mascarpone a vanilkový cukor. Nanesieme na snehový korpus a ozdobíme ovocím.
Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny maximálne 5 hodín.
Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny maximálne 5 hodín.
Nie je veľmi dobré tortu krémom plniť napríklad deň vopred. Krém veľmi vsiakne do penového stredu torty.
Komentáre