Chutné a na prípravu ľahké jedlo mnohých variácií.
Každý si pridá zeleninu, či zvolí mäsko podľa chuti.
Môžeme si uvariť rizoto len zeleninové, alebo krémové, ktoré je obľúbené v Taliansku.
Chutiam sa medze nekladú.
Potrebujeme:
500 gramov bravčového mäsa (stehno) alebo mäso kuracie
1,5 hrnčeka ryže
2 ks mrkva
2 hrste mrazený hrášok
1 ks malá konzerva kukurice
1 ks cibuľa
masť bravčová
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
Na masti si opražíme cibuľu a pridáme mäso. Necháme zatiahnuť, posypeme mletou červenou paprikou, soľou a korením.
Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Uvaríme si ryžu podľa návodu.
Pred koncom varenia pridáme k mäsu nakrájanú mrkvu, hrášok a kukuricu.
Ak máme viac vody v hrnci odokryjeme a necháme vodu odpariť.
Nakoniec vmiešame uvarenú ryžu.
Posypeme strúhaným syrom a podávame s kyslou uhorkou.
Dobrú chuť
Komentáre