Kto koláč neochutná, neuverí že je viac ako výborný.
Sú koláče a torty so zeleninou ako cvikla či cuketa ale mrkvu som ešte v recepte na sladké ešte nevidela.
Chuť je úžasná, je šťavnatý a jeden kúsok nestačí.
Stačí doplniť výborným krémom z mascarpone a šľahačkou a dokonalý dezert je na svete.
Potrebujeme:
Sú koláče a torty so zeleninou ako cvikla či cuketa ale mrkvu som ešte v recepte na sladké ešte nevidela.
Chuť je úžasná, je šťavnatý a jeden kúsok nestačí.
Stačí doplniť výborným krémom z mascarpone a šľahačkou a dokonalý dezert je na svete.
Potrebujeme:
4 ks celé vajcia
600 gramov nastrúhanej mrkvy
300 gramov polohrubej múky
120 gramov nasekané orechy
300 gramov kryštálového cukru
1 ks vanilkový cukor
300 ml oleja
1 prášok do pečiva
1 čl sódy bikarbóny
štipka soli
V miske si vymiešame vajcia s cukrom.
Za stáleho miešania vlejeme olej.
Pridáme mrkvu a premiešame.
Postupne pridávame ostatné ingrediencie.
Formu na tortu alebo plech si potrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
Vlejeme cesto a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov približne 40 minút. V tortovej forme sa pečie približne hodinu keďže je cesto vyššie.
Pre istotu cesto kontrolujeme špajdlov.
Na vrch torty môžeme natrieť mascarpone so šľahačkou, alebo poliať čokoládou, citrónovou polevou.....
Dobrú sladkú chuť
Komentáre