Potrebujeme:
150 gramov Lievito madre (LM)
800 gramov hladkej múky
750 ml kefíru
1 ks vajce
soľ
V miske si rozmiešame kefir s LM a pridáme ostatné ingrediencie.
Cesto riadne premiešame, môžeme aj mixérom s hákmi a dáme aspoň na 12 hodín do chladničky.
S cestom sa bude lepšie pracovať.
Do panvice si dáme dostatočné množstvo oleja. Pomocou cukrárskej stierky si odobereme cesto a naolejovanými rukami na podložke vytvarujeme langoš.
Kým sa olej rozpáli môžeme si pripraviť zatiaľ cesto.
Na horúcom oleji vysmážame langoše do zlatista z oboch strán.
Podávame s kečupom, syrom, cesnakom, smotanou.....
Dobrú chuť
Nekváskova verzia: namiesto LM pridáme
1 ks droždia, všetko premiešame a necháme hodinu kysnúť. Môžeme opäť dať do chladničky pre lepšiu manipuláciu s cestom.
Komentáre