Paradajkovú polievku pozná asi každý možno ešte z čias školskej jedálne.
Je veľa receptov s rôznymi ingredienciami a každý si varí polievku podľa vlastnej chuti.
Ponúkam recept na super rýchlu ale zároveň výbornú paradajkovú polievku.
Potrebujeme:
olej rastlinný
2 Pl hladkej múky
cca 1 liter vody
1 fľaša pretlaku (700 gramov)
1 kl soli
1 Pl cukor kryštál ( aj viac záleží od pretlaku a našej chuti)
3 ks nové korenie
1 ks klinček (korenie, nie kovový 😉)
1 ks bobkový list
syr Eidam nastrúhaný
Na oleji opražíme múku, urobíme si zápražku svetlú. Za stáleho miešania prilejeme studenú vodu. Ja používam metličku na miešanie.
Pridáme soľ, cukor, nové korenie, bobkový list a klinček. Chvíľu povaríme.
Opäť za stáleho miešania prilejeme pretlak a necháme variť približne 5 minút.
Podávame s nastrúhaným syrom a tu neplatí pravidlo že menej je niekedy viac.
Dobrú chuť
Komentáre