Francúzsky krémeš možno vyzerá ako komplikovaný zákusok, ale zdanie klame.
Odkedy ho robievam, z cukrárne sme už nekupovali. Môj nie je ukážkový ale za to poctivý, kvalitný a hlavne výborný.
Potrebujeme:
2 ks lístkové cesto (rolka s papierom na pečenie)
1 liter mlieka
3 ks vajcia
9 Pl kryštálový cukor
250 g maslo
3 ks Zlatý klas
2 ks vanilkový cukor
2 ks čokoláda na varenie + maslo podľa potreby
Lístkové cesto si rozrolujeme na opačnú stranu plechu a riadne popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry podľa návodu alebo kým cesto nebude zlatavé.
Druhý kus cesta si narežeme na štvorce a nepopicháme vidličkou nech sa nám krásne nafúknu.
Puding: mlieko vylejeme do hrnca ale časť si odložíme do misky kde ho zmiešame s 3 Zlatými klasmi. Vo zvyšnom mlieku v hrnci rozmiešame 3 žĺtky a 9 Pl cukru a dáme ohrievať. Pridáme mlieko so Zlatým klasom a uvaríme hustý puding.
Do ešte horúceho pudingu vmiešame sneh z 3 bielok.
V miske si zmiešame mixérom maslo zmäknuté na izbovú teplotu a 2 vanilkové cukry a postupne pridávame dobre vychladený puding. Je dôležité aby maslo a puding mali rovnakú teplotu.
Puding nanesieme na plát lístkového cesta. Vyšľaháme šľahačku s 2 stužovačmi (kto má rád sladšie, pridá 2 vanilínove cukry) a natrieme na vrstvu pudingu. Upečené štvorce lístkového cesta namáčame do roztopenej čokolády a ukladáme na šľahačku. Necháme v chladničke odležať.
Puding: mlieko vylejeme do hrnca ale časť si odložíme do misky kde ho zmiešame s 3 Zlatými klasmi. Vo zvyšnom mlieku v hrnci rozmiešame 3 žĺtky a 9 Pl cukru a dáme ohrievať. Pridáme mlieko so Zlatým klasom a uvaríme hustý puding.
Do ešte horúceho pudingu vmiešame sneh z 3 bielok.
V miske si zmiešame mixérom maslo zmäknuté na izbovú teplotu a 2 vanilkové cukry a postupne pridávame dobre vychladený puding. Je dôležité aby maslo a puding mali rovnakú teplotu.
Puding nanesieme na plát lístkového cesta. Vyšľaháme šľahačku s 2 stužovačmi (kto má rád sladšie, pridá 2 vanilínove cukry) a natrieme na vrstvu pudingu. Upečené štvorce lístkového cesta namáčame do roztopenej čokolády a ukladáme na šľahačku. Necháme v chladničke odležať.
Dobrú chuť
Komentáre