Bublanina bola, je a vždy bude obľúbený koláč.
Netreba zvlášť miešať bielky a žĺtky a napriek tomu je koláč skvelý.
S pridaním obľúbeného ovocia ako jahody, višne, marhule, černice, ríbezle.... upečieme voňavú sladkú dobrotu na poobedie ku kávičke, alebo ako sladké raňajky.
Trochu cesta si necháme, vmiešame polievkovú lyžicu kakaa (ak je cesto veľmi husté vlejeme trošku mlieka) a cesto na plechu ním pofŕkame. A máme opäť inú chuť aj výzor.
Potrebujeme:
4 ks celé vajcia
400 g práškový cukor
300 ml mlieka
500 g polohrubej múky
200 ml oleja
1 ks prášok do pečiva
jahody alebo ovocie podľa chuti
Najprv si celé vajíčka vymiešame s cukrom (mixérom bude cesto viac nadýchané).
Prilejeme postupne olej, mlieko a nakoniec nasypeme múku s práškom do pečiva.
Plech si potrieme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto, uložíme ovocie a
pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 až 30 minút.
Čas pečenia sledujeme a koláč môžeme skúšať špajdlov. Ak sa cesto na špajdlu nelepí, bublanina je hotová.
Pri podávaní môžeme bublaninu jemne cez sitko pocukrovať.
Dobrú chuť
Komentáre