Na prvý pohľad úplne obyčajné rezne, ale pri obaľovaní sa predsa niečím líšia a to im dodáva šmrnc a lepšiu chuť.
Trochu "babračka" ale raz za čas prečo neurobiť výnimku na nedeľný obed a nestáť pri linke trochu dlhšie.
Recept mám už veľmi dlho, z nejakého časopisu a zaujal ma názov pokrmu.
Prečo sa tak volajú v recepte nebolo, čiže ani ja neviem zdôvodniť prečo práve Tirolské.
Rezne som robila z bravčového mäsa, konkrétne karé. Ak preferujete kuracie mäso, kľudne použite to.
Ako vždy množstvo ingrediencií prispôsobíme počtu členov rodinky, ev. hostí.
Potrebujeme:
10 ks bravčové mäso
250 gramov Eidam ne/údený
horčica
soľ, mleté čierne korenie
vajíčka
strúhanka
Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme.
Každý kúsok potrieme horčicou.
Následne preložíme do misky s nastrúhaným syrom.
Preložíme do misky s rozšľahaným a osoleným vajíčkom (môžeme priliať trochu mlieka).
Z vajíčka opatrne prenesieme do misky so strúhankou a obalíme. Tu som zabudla urobiť fotku...
Rezne smažíme na rozpálenom tuku, ja vždy len na bravčovej masti.
Prípadne nalejem trochu oleja.
Hotové rezne ukladáme na papierový obrúsok.
Podávame napríklad s varenými zemiakmi, šalátom, zeleninou, či inou prílohou.
Komentáre