Preskočiť na hlavný obsah

Grilované kuracie krídelká

 


Leto je ideálne na čas strávený vonku, na dvore či záhrade kde si môžeme pripraviť rôzne grilované špeciality. 

A keďže grilovacia sezóna je v plnom prúde určite si urobte na obed či večeru skvelé grilované krídelká. 

Priznám sa, že väčšinou ingrediencie zamienim za iné chute a výsledok je vždy perfektný. 

V podstate marinádu tvorí všetko čo máme radi... manžel má rád pikantné tak pre neho vždy pridám štipku čili. 

Kombinácia sladké a slané idú skvele k sebe a tvoria super dvojicu chutí. 

S doplnením ostatných ingrediencií dosiahneme dokonalý zážitok z jedla. 

Nebojte sa kombinovať koreniny a tvoriť ich rôzne variácie.

Myslela som si, že som zvolila divné suroviny a spojila v jednu marinádu, ale pri stole si každý chválil a pýtal recept, tak neplatí tu že pokus/omyl, ale pokus/famózna chuť.

Potrebujeme:

cca 800 gramov kuracie krídelká

2 Pl horčica

2 Pl pretlak ev kečup

2 Pl hnedý cukor

2 Pl olej rastlinný slnečnicový

2 Pl sójová omáčka

1 čl kari ev kurkuma

1 čl oregano 

Kto obľubuje ostrejšie jedlá, pridá si čili papričky a podobne.


Kuracie krídelká si umyjeme a osušíme.


V miske si zmiešame ingrediencie na marinádu a kuracie krídelká do nej vložíme.

Ja som rukou riadne premiešala.

Necháme najlepšie marinovať zakryté cez noc v chladničke.

Krídelká poukladáme na grilovacie tácky a marinádou potrieme každý kúsok.


Môžeme marinádu potierať aj počas grilovania.

Krídelká si môžeme aj predpiecť v rúre a na grile dosiahneme požadovanú chuť od uhlíkov. 

Podávame so šalátom, chlebíkom. Tak rýchlo mizli z tácky, že som krídelká stihla odfotiť na tanieri. Chlebík na fotke je kváskový špaldový - furmansky (kuk na blogu).


Dobrú chuť 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Najlepšia maková plnka do závinu

  Makový závin patrí medzi naše najobľúbenejšie sladké kysnuté koláče. Mak je nielen zdravý vďaka železu a iným prospešným látkam ale je veľmi variabilný v používaní v dezertoch. Podľa tohto receptu si môžeme pripraviť aj orechovú plnku. Potrebujeme: 200 gramov mletý mak 100 gramov cukor kryštál 100 ml mlieka 1 Pl džemu (ja používam slivkový) pri orechovej plnke môžme vynechať  Podľa chuti kľudne pridajte citrónovú kôru či kvapnúť trochu rumu 😉 Mlieko zohrejeme a zalejeme mak s cukrom. Premiešame a pridáme džem. Teraz môžeme pridať aj kôru z citróna či spomínaný rum. Opäť zamiešame. Necháme vychladnúť. Makovú plnku rozotrieme na cesto. Koláč zvinieme tak že najprv si preložíme boky cesta aby nám plnka nevypadla či nevytiekla. Zrolujeme cesto a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť podľa receptu. Kváskové dve hodiny. Druhý som urobila s kakaom. Ten je jednoduchší. Rozvaľkáme cesto, potrieme roztopeným maslom, cez sitko posypeme kakaom a práškovým cukrom (a

Cruffiny (kváskové)

 Každá z nás pozná muffiny aj croissanty. Cruffiny sú ich skvelá kombinácia. Prvá zmienka pochádza len prednedávnom z Austrálie v roku 2013. Preslávil ich až austrálsky šéfkuchár Ry Stephe v San Francisco v roku 2014, ktorý si dal aj ochrannú známku. Pred ich podnikom sú každé ráno dlhé rady ľudí aby si vychutnali čerstvé cruffiny. Našťastie sme žienky šikovné a cruffiny si upečieme aj doma. Môžeme ich plniť čokoládou, džemom, krémom typu créme patissieres,..... Receptom som sa inšpirovala na webe. Potrebujeme: Rozkvas 150 gramov mlieka 120 gramov Lievito madre 150 gramov hladkej múky Cesto 300 gramov hladkej múky 90 gramov mlieka 100 gramov zmäknuté maslo 50 gramov cukor kryštál 1 ks vanilkový cukor štipka soli cca 50 gramov zmäknuté maslo na potieranie Večer si zarobíme rozkvas. Ráno pridáme ostatné ingrediencie a mixérom vymiesime cesto.  Cesto necháme 2 hodiny kysnúť na linke (kým zdvojnásobí objem) alebo zakrytú misu vložíme do chladničky.

Parené knedle (kváskové)

Mexický guláš, sviečková, kôprova či chrenová omáčka to sú len niektoré jedlá ku ktorým k dokonalosti chýba už iba knedľa. Domáca knedľa parená je jednoduchá a tá kupovaná sa s ňou nedá vôbec porovnať. S kváskom a s láskou urobená knedľa zaručí spokojnosť a plné bruchá. Prečo si nedovoliť malý luxus v nadýchanom kúsku knedle? Vlastne jeden kúsok na tanieri určite bude málo.  Jemná, výborná, roky obľúbená a teraz aj kvásková parená knedľa čaká na vašu spokojnosť. Potrebujeme: Rozkvas 150 gramov polohrubej múky 150 gramov vody 150 gramov Lievito madre (alebo 1 Pl kvásku ražného) Cesto 350 gramov polohrubej múky 100 gramov mlieka 1 ks vajce 10 gramov oleja 1 kl soli Madre si najprv dobre rozmiešame vo vode. Pridáme múku a zmiešame všetko na hustejšie cesto. Necháme na linke celú noc. Ráno pridáme ostatné ingrediencie a mixérom vymiesime cesto. Necháme 2 hodiny kysnúť.  Po 2 hodinách si cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Miese