Leto je ideálne na čas strávený vonku, na dvore či záhrade kde si môžeme pripraviť rôzne grilované špeciality.
A keďže grilovacia sezóna je v plnom prúde určite si urobte na obed či večeru skvelé grilované krídelká.
Priznám sa, že väčšinou ingrediencie zamienim za iné chute a výsledok je vždy perfektný.
V podstate marinádu tvorí všetko čo máme radi... manžel má rád pikantné tak pre neho vždy pridám štipku čili.
Kombinácia sladké a slané idú skvele k sebe a tvoria super dvojicu chutí.
S doplnením ostatných ingrediencií dosiahneme dokonalý zážitok z jedla.
Nebojte sa kombinovať koreniny a tvoriť ich rôzne variácie.
Myslela som si, že som zvolila divné suroviny a spojila v jednu marinádu, ale pri stole si každý chválil a pýtal recept, tak neplatí tu že pokus/omyl, ale pokus/famózna chuť.
Potrebujeme:
cca 800 gramov kuracie krídelká
2 Pl horčica
2 Pl pretlak ev kečup
2 Pl hnedý cukor
2 Pl olej rastlinný slnečnicový
2 Pl sójová omáčka
1 čl kari ev kurkuma
1 čl oregano
Kto obľubuje ostrejšie jedlá, pridá si čili papričky a podobne.
Kuracie krídelká si umyjeme a osušíme.
V miske si zmiešame ingrediencie na marinádu a kuracie krídelká do nej vložíme.
Ja som rukou riadne premiešala.
Necháme najlepšie marinovať zakryté cez noc v chladničke.
Krídelká poukladáme na grilovacie tácky a marinádou potrieme každý kúsok.
Môžeme marinádu potierať aj počas grilovania.
Krídelká si môžeme aj predpiecť v rúre a na grile dosiahneme požadovanú chuť od uhlíkov.
Podávame so šalátom, chlebíkom. Tak rýchlo mizli z tácky, že som krídelká stihla odfotiť na tanieri. Chlebík na fotke je kváskový špaldový - furmansky (kuk na blogu).
Komentáre