Výborná večera z jedného hrnca alebo v tomto prípade z jednej panvice.
Rýchla príprava, šťavnaté mäsko a spokojná rodinka... čo viac si priať?
Použiť môžeme akékoľvek kuracie mäso ako prsia, stehná s kosťou aj stehná bez kosti a kože.
Potrebujeme:
500 gramov kuracie mäso
3 ks farebné mäsité papriky
1 ks konzerva rajčiny očistené
soľ, mleté čierne korenie, bylinky (tymián, oregano, estragón,...)
Na oleji si opražíme sprudka mäsko. Na druhej panvici si orestujeme očistenú a na väčšie kúsky nakrájanú papriku.
Papriku môžeme pridať priamo k mäsku ale keď ju zvlášť orestujeme, docielime lepšiu chuť.
Zatiahnuté mäsko si osolíme a okoreníme. Ja som z byliniek použila citrónový tymián, ale bylinky môžeme vynechať.
Pridáme papriky, rajčiny a premiešame. Môžeme použiť čerstvé rajčiny, mojim deťom vadia šupky z nich, preto som zvolila z konzervy lúpané.
Ak máme vhodnú panvicu do rúry, zakryjeme ju pokrievkou a vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov celzia.
V opačnom prípade mäsko preložíme do zapekacej misy s pokrievkou.
Pečieme kým mäsko nie je mäkké.
Podlievať vodou, či vývarom nie je potrebné keďže pečieme zakryté a suroviny pustia svoju šťavu.
Podávame so zemiakmi, ryžou či cestovinami.
Komentáre