Štrúdľa z lístkového cesta je veľmi jednoduchá a veľmi rýchlo zmizne z taniera.
Vaľkanie cesta ušetríme kúpou hotovej rolky lístkového cesta, takže štrúdľa je skvelá pre časovú nenáročnosť. Najviac času zaberie čistenie a strúhanie jabĺk.
Na domácu originál ťahanú štrúdľu si netrúfam, kupovaná nie je ono.
Štrúdľa je výborná s makom a jablkami, ale aj maková s višňami, či tvarohová s višňami.
Kto má rád mleté orechy, nahradiť môže mak orechami.
Môžeme pridať vopred namočené hrozienka
Potrebujeme:
1 ks lístkové cesto
4 - 5 ks jablká
2 Pl strúhanka
100 gramov mletý mak
1/2 balíčka škoricový cukor
2 -3 Pl práškový cukor
Na potretie: vajíčko
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
Jablká si umyjeme, očistíme a nastrúhame.
Cesto si rozvinieme, posypeme strúhankou. Strúhanka nasiakne šťavu z jabĺk.
Jablká si vyžmýkame a uložíme na na cesto.
Posypeme škoricovým cukrom.
Následne posypeme mletým makom a cukrom.
Kraje si zahneme aby sa nám plnka nevysypala.
Opatrne rolujeme.
Komentáre