Výborná vajíčková nátierka je známa od čias škôlky, kedy nám ju pripravovali milé tety kuchárky.
Je skvelá v ktoromkoľvek čase dňa od raňajok, desiaty, studenej večere, či na výlety ako rýchle zahnanie hladu. Výborne sa hodí napríklad aj ako pohostenie pre návštevu.
Recepty nájdeme aj pod názvom vajíčková pomazánka, ale ja ostanem v slovenskej forme - nátierka.
Ak nám ostali varené vajíčka, lepšiu voľbu ako ich spotrebovať asi nepoznám.
Do nátierky môžeme použiť rôzne ingrediencie (tvaroh, lučina, cottage cheese, strúhaný syr, majonézu,... bylinky, ...) a vždy bude chuť skvelá a iná.
Mne zostali dve vajíčka, ktoré som nepoužila na chlebíčky, tak sa mi skvele hodili na prípravu večere.
Podľa počtu vajíčok, či počtu hostí prispôsobíme aj ostatné ingrediencie
Potrebujeme:
2 ks varené vajíčka natvrdo
1 Pl horčica
1 ks malá cibuľa, resp mladá cibuľka
1 ks menšia kyslá uhorka
100 gramov masla izbovej teploty
cca 40 gramov tavený syr v črievku (kľudne môžete použiť trojuholníkový syr)
Na dokončenie môžeme použiť: medvedí cesnak, vňať jarnej cibuľky
Cibuľu si nakrájame nadrobno, vajíčka a uhorky som nastrúhala na strúhadle a všetky ostatné ingrediencie dobre spolu premiešame.
Pre rýchlejšiu prípravu môžeme použiť mixér s nožmi tvare "S".
Vajíčkovú nátierku podávame s chlebíkom, čerstvým, či opečeným pečivom.
Dobrú chuť
Komentáre