Dary lesa, ktoré nám príroda ponúka je okrem iného aj úžasne zdravý medvedí cesnak.
Ideálne jarné počasie a slnečné dni láka do prírody, preto pri prechádzke spojíme príjemné s užitočným a nazbierame si túto chutnú bylinku.
Medvedí cesnak môžeme použiť len tak samotný na chlebík s maslom, do šalátov, nátierok, pri príprave cestovín či prívarkov.
Pozitívne účinky som už písala na blogu v recepte na nátierku s medvedím cesnakom.
Pripomeniem ich aj v tomto recepte na skvelú polievku.
💚 podporuje imunitu
💚 detoxikuje organizmus
💚 prečisťuje črevá
💚 využíva sa pri liečbe vysokého krvného tlaku
💚 má antibakteriálne a antibiotické účinky
💚 používa sa pri srdcovo cievnych problémoch
💚 zmierňuje bolesti hlavy
💚 pomáha pri kŕčových žilách
💚 je výborný pri liečbe astmy, či zápale priedušiek, zmierňuje dýchacie ťažkosti
💚 dokonca pomáha sa zbaviť hlistov z tela
Potrebujeme:
1 Pl maslo
1 ks malá cibuľa
5 ks menšie zemiaky
1 ks zväzok medvedí cesnak
soľ, mleté čierne korenie
Na dokončenie:
cca 50 ml smotana na šľahanie (alebo podľa potreby)
Medvedí cesnak si opláchneme.
Na masle si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, premiešame. Môžeme pridať 1 Pl hladkej múky, polievka bude hustejšia.
Zemiaky zalejeme vodou tak, aby boli úplne ponorené vo vode. Veľa vody nedávame aby polievka nebola riedka.
Osolíme a okoreníme.
Keď sú zemiaky mäkké, nasypeme nakrájaný medvedí cesnak. Minútku povaríme.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, nalejeme smotanu na šľahanie, necháme prejsť varom a odstavíme od ohňa.
Pred podávaním polievku môžeme ozdobiť bylinkami, olejom, semienkami alebo podávať s krutónmi.
Dobrú chuť
Komentáre