Takýto šalát moja babka vždy robievala k sobotnému obedu. A k nemu nesmeli chýbať výborné šťavnaté fašírky.
Je to výborný zemiakový šalát najmä pre tých, ktorí uprednostňujú zdravšiu alternatívu šalátu bez majonézy.
Najlepšie ho pripraviť večer pred plánovaným obedom. Necháme ho celú noc odležať v chlade, nech sa chute prepoja a zemiaky nasiaknu nálev.
Moja babka vždy fašírky vysmážala na bravčovej masti a vôňa sa šírila nielen celým domom, ale aj na dvor či neďalekým susedom.
Zdravšia verzia je upiecť fašírky v rúre ako to robievam ja. Recept je na blogu.
https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2021/09/fasirky-pecene-v-rure.html?m=1
Potrebujeme:
cca 1 kg zemiakov uvarených v šupke
Nálev:
300 ml voda
5 Pl octu
2 - 3 Pl kryštálový cukor
3 ks nové korenie
3 ks čierne korenie
1 ks bobkový list
1 ks veľká cibuľa
soľ, mleté čierne korenie
Počas varenia zemiakov si uvaríme nálev, ktorý necháme asi sedem minút prebublávať.
Uvarené zemiaky necháme trochu vychladnúť ale nie úplne.
Uvarený nálev zlejeme cez sitko do druhého hrnca a opäť privedieme k varu.
Vložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, pridáme soľ, mleté čierne korenie a necháme asi minútku povariť.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska alebo pretlačíme cez lis na zemiaky.
Zalejeme nálevom s cibuľou, polejeme olejom a poriadne premiešame.
Necháme vychladnúť a najlepšie na noc odložiť do chladničky.
Podávame k rezňom, fašírkam alebo inému obľúbenému mäsku.
Dobrú chuť



Komentáre