Vianočný punč má rád asi každý. Umocňuje pocit vianočného obdobia.
Tradičný vianočný punč sa varí predovšetkým z čaju, vína a rumu pridaním ovocia a korením.
Túto sladkú horúcu dobrotu majú aj detičky radi, samozrejme pripraviť sa musí bez alkoholu.
Ja som uvarila z ingrediencií čo som mala doma a chutilo aj nám dospelým.
Čaj môžeme použiť čierny aj ovocný ideálne detský bez kofeínu.
Šťavu z pomaranča môžeme nahradiť jablkovým džúsom.
Potrebujeme:
1 liter čaju
150 ml šťava z pomaranča
1 ks jablko
1 ks pomaranč
1 ks škorica
2 ks badián
5 ks klinčeky
2 Pl medu/cukru (alebo podľa chuti)
Jablko aj pomaranč si očistíme, jablko zbavíme jadierok a nakrájame na malé kúsky.
Vložíme do hrnca s čajom, medom a šťavou z pomaranča a približne desať minút povaríme na slabom ohni. Vlastne punč iba ohrievame.
Ešte teplý punč aj s kúskami ovocia nalejeme do šálky.
Na zdravie
Komentáre