Jablká môžeme použiť aj zabudnuté v košíku, ktoré strácajú na svojej kráse, ale určite nie na chuti.
K jablkám môžeme pridať hrušky, slivky, či iné ovocie.
Množstvo prispôsobíme počtu stravníkov, cukor pridáme podľa sladkosti/kyslosti jabĺk.
Pre zmenu môžeme pridať hviezdičku badiánu.
Potrebujeme:
6 ks jablká ošúpané a zbavené jadrovníka
2 Pl kryštálový cukor
3 ks klinčeky
1 čl mletá škorica (nemusí byť)
1 liter vody
Jablká si umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame.
Ovocie si vložíme do hrnca.
Pridáme cukor, škoricu a klinčeky.
Zalejeme litrom vody a privedieme k varu.
Chvíľu povaríme. Čas záleží od odrody, či nášho vkusu.
Podávame horúce alebo vychladnuté. Kompót chutí na oba spôsoby.
Komentáre