Koláčik možno vyzerá zložito, ale opak je pravdou. Skvelý svieži dezert ideálny nielen na letné teplé dni.
A aj tu platí, že kombinácia chutí a vizuálnej stránky koláčika je na našej fantázii alebo dostupnosti ingrediencií.
Puding môžeme zvoliť jahodový, malinový, čokoládový, pistáciový, kokosový,...
Cesto môžeme upiecť bez kakaa, do kyslej smotany zamiešaním smotany na šľahanie budeme mať malú obmenu.
Potrebujeme:
Cesto:
5 ks vajcia
200 gramov kryštálový cukor
1 ks vanilkový cukor
100 ml olej
100 ml mlieko
250 gramov polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
2 Pl kakao
Puding:
1 liter mlieka
2 ks puding v prášku podľa nášho výberu
5 Pl kryštálový cukor
Smotanová vrstva:
1 kg kyslá smotana
4 Pl kryštálový cukor
2 ks vanilkový cukor
Vajcia si vymiešame s cukrom, pridáme vanilkový cukor a premiešame.
Prilejeme olej, premiešame, následne mlieko a taktiež premiešame.
Postupne prisypeme múku s práškom do pečiva a poriadne premiešame.
Časť cesta (približne 3/4 ) nalejeme na plech s vyšším okrajom, ktorý sme potreli olejom a vysypali múkou. Môžeme použiť aj papier na pečenie.
Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame.
Na bledé cesto nalejeme "haky-baky kakaové cesto.
Puding si uvaríme podľa návodu na obale.
S malou naberačkou alebo polievkovou lyžicou kladieme puding na cesto.
Ja som pridávala asi tri vrstvy pudingu (malou naberačkou)
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov celzia približne 30 minút.
Počas pečenia si vymiešame kyslú smotanu s cukrami.
Po vybratí koláča z rúry, nalejeme smotanu a necháme vychladnúť.
Koláč je najlepšie nechať niekoľko hodín v chladničke, ideálne počas noci nech sa chute prepoja.
Koláčik je nielen skvelý ale vďaka kombinácii farieb nádherný.
Pred podávaním môžeme posypať grankom alebo strúhanou čokoládou, ozdobiť bylinkami, jedlými kvetmi...
Dobrú chuť
Komentáre