Kto má rád jedlá na čínsky spôsob a uprednostňujú domácu prípravu, tieto kuracie kúsky sú ideálne.
Nepotrebujete špeciálne ingrediencie ako na originál ázijskú kuchyňu a predsa si pochutíte.
Vďaka cestíčku je mäsko skvelé aj bez omáčky aj keď sladko kyslá omáčka dodáva pokrmu šmrnc.
Potrebujeme:
dva kúsky kuracích pŕs
Cestíčko:
6 Pl hladká múka
3 Pl zemiakový škrob
1 Pl olej
1 a 1/2 čl prášok do pečiva
2 Pl voda (alebo podľa potreby)
1 čl soľ
Omáčka:
250 ml kečup jemný
štipka čili (nemusí byť)
3 Pl med
3 Pl sezam
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
Pripravíme si cestíčko zmiešaním všetkých surovín.
Kuracie mäsko namočíme do omáčky a vložíme do rozpáleného oleja.
V oleji smažíme do zlatista.
Vyprážané kúsky vložíme do pripravenej omáčky.
Hotové kuracie kúsky
Mäsko podávame s ryžou, či hranolkami alebo inou vami zvolenou prílohou.
Dobrú chuť
Komentáre