Ešte stále sa dá využiť čas cez víkend na grilovanie a posedenie s rodinou či priateľmi.
Teplé lúče slnečné lákajú von si užiť na dvore alebo záhrade chutné jedlá.
Ku každému mäsku sa skvele hodí šalát... a to nielen klasika studený ako sme zvyknutí, ale aj teplý šalát ako napríklad ten čo vám dnes ponúkam.
V recepte som použila moje obľúbené sušené paradajky. Pre farebnosť jedla som pridala teraz žltú cuketu.
Šalát samozrejme môžeme kombinovať aj s inými nami obľúbenými ingredienciami. Sušené paradajky môžeme vymeniť za čerstvé, obohatiť inou chuťou ako sú napríklad čierne olivy (tie pridáme až keď šalát servírujeme).
Ako vždy množstvo surovín prispôsobíme počtu hostí.
Potrebujeme:
100 gramov sušených paradajok
200 gramov zelené/žlté fazuľky
3 strúčiky cesnaku
2 Pl oleja zo sušených paradajok
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Na oleji si opražíme na tenké plátky nakrájaný cesnak.
Keď zacítime jeho vôňu, pridáme nakrájané sušené paradajky. Chvíľu osmažíme a pridáme fazuľky.
Premiešame a podusíme kým nie sú fazuľky podľa našich predstáv. Niekto má rád mäkké, niekto jemne chrumkavé.
Ku koncu môžeme pridať na kolieska nakrájanú cuketu.
Fazuľkový šalát podávame samostatne ako hlavný chod napríklad aj s pečivom.
Výborný je aj s cestovinou.
A samozrejme je skvelý ako príloha k mäsku.







Komentáre